Howard, Anita Grace - série Šepotání

Šepotání

Alyssa slyší šepotání květin a hmyzu, je to dar, který připravil o rozum už její matku. Pocházejí totiž z rodiny Aleny Liddelové, lépe známé coby Alenky z Říše divů, skutečné inspirace Lewise Carrolla, podle níž stvořil svůj proslulý fantaskní svět.

Když se matčin stav zhorší, nemůže už Alyssa své dědictví dál popírat a zjistí, že na těch fantastických pohádkách, které zná z dětství, je víc pravdy, než by se mohlo zdát. Vydává se na útěk, který zavinila už kdysi dávno právě Alice. Trhlinou v zrcadle se dostane do Říše divů, jež je mnohem ponurejší, než jak ji zná z knížek a stáhne s sebou i svého nejlepšího kamaráda a tajnou lásku Zacha. Na druhé straně už na ně čeká podezřelý, ale svůdný Morpheus a provází je při jejich hledání. Ale dá se mu opravdu věřit?

Divotání

Alyssa Gardnerová propadla králičí dírou a postavila se pentlochňapovi. Zachránila život Zachovi, klukovi, kterého miluje, a unikla intrikám zvráceně svůdného Morfea i pomstychtivé Červené královny. Teď musí odmaturovat, přežít maturitní ples a pak může nastoupit na vysněnou prestižní uměleckou školu v Londýně.

Všechno by to bylo snazší, kdyby její matka, již právě propustili z ústavu pro duševně choré, nebyla tak přehnaně podezíravá a starostlivá. A mnohem snazší, kdyby se Morfeus jednoho dne neobjevil v její škole, aby ji nalákal na další nebezpečné dobrodružství v ponuré Říši divů – kam sama (tak trochu) patří. Alyssa se musí vyrovnat s jeho znepokojující přítomností ve skutečném světě a zároveň se pokouší Zachovi prozradit pravdu o minulosti, kterou zapomněl. Záblesky z Říše divů se postupně dostávají do jejích obrazů a vlastního života, Červená není daleko!

Pokud Alyssa zůstane ve světě lidí, vystaví nebezpečí Zacha, své rodiče a všechny, které miluje. Ale když znovu projde králičí dírou, bude muset čelit smrtící bitvě, která by ji mohla stát mnohem víc než jen vlastní hlavu.

Zrcadlení

Alyssa přežila maturitní ples i bitvu, která se kolem něj rozpoutala, akceptovala své šílenství a získala nadhled. Je teď rozhodnutá bojovat za oba dva své světy i lidi v nich. Za svět lidí i za Říši divů. Chce zachránit všechny, které miluje. I když to znamená, že musí vyzvat Červenou královnu na závěrečný souboj vůle a intrik… a i když jediná cesta do Říše divů vede skrz zrcadlo – přes paralelní dimenzi plnou zmutovaných a nebezpečných podsvětníků.

V třetím díle ságy Šepotání se Alyssa a její otec vydávají do srdce magické země a chaosu, aby hledali Alyssinu matku a napravili vše, co se stihlo pokazit. Společně se Zachem a Morfeem musí zachránit Říši divů a odvrátit rozklad i zkázu, jež se zrcadlí v každém zrcadle na světě. Ale pokud uspějí a přežijí, opravdu je čeká šťastný konec?

Běsnění

Soubor povídek z alenkovského světa Šepotání
Alyssa Gardnerová prošla králičí dírou a rozhodla o svém osudu. Přežila bitvu o Říši Divů i bitvu o své srdce. V tomto povídkovém souboru se můžete společně s ní a její rodinou vrátit do Říše Divů. Zároveň si můžete přečíst i několik vymazaných scén z předešlých knih!
Například povídce s názvem Šest nemožných věcí Alyssa vzpomíná na nejvzácnější okamžiky jejího života před tím, než přišlo Zrcadlení a na to, jak velkou roli hrají kouzla ve štěstí těch, které miluje. Alyssina matka pak v povídce Kluk v pavučině nostalgicky vypráví o svém čase, který strávila v Říši Divů, a zachraňovala muže, který se pak stal jejím manželem. A Morfeus se v povídce Můra v zrcadle pátrá v Zachových vzpomínkách na Šepotání.

Komplet najdete => Šepotání

5 komentářů:

  1. Úžasná série, už se strašně těším na třetí díl :) Našla jsem si, že vyjít by to mělo někdy v dubnu 2016, tak mám pocit, že se snad nedočkám.

    Opravdu díky díky moc !

    OdpovědětVymazat
  2. To je úplne božská kniha! Teda knihy... dej je pútavý a naplno ma vtiahol do Říše divú medzi všetky tie podivné stvorenia a do milostného trojholníku! Pri knihe som sa ani na okamžik nenudila a autorka vždy, keď som to najmenej čakala vsunula do deja zvrat. Medze fantázie v tejto sérii úplne vymyzli a tak všetko čo ste si predstavovali pod názvom "Alenka v krajine Zázrakov", podľa ktorej sa autorka inšpirovala, tu dosralo úplne iný kabát. Vrelo odporúčam! Milovníci fantasy, romance, akčnosti a dobrodružstva si prídu na svoje ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem moc ráda, že Vám knihy od Ms. Howard dělají radost, z toho důvodu jsem je Val Hal zaslala, plánuji zakoupit i třetí díl takže pokud bude teto blog funkční i příští rok, určitě ho Val Hal taktéž pošlu aby si ho mohli přečíst i ostatní :) ale nezapomeňte autorku podpořit a pokud se Vám knihy fakt líbí tak si je zakoupit =)

    OdpovědětVymazat
  4. Divotání hlásí, že soubor expiroval. :/ Ale jinak díky jsou to skvělé knihy ! A aspoň vím, co chtít k svátku :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tuto trilogii miluju. Četla jsi i běsnění? Je to něco jako pokračování, ale jsou tam hlavně příběhy z minulosti.

    OdpovědětVymazat