Neill, Chloe - série Upíři z Chicaga

Holky někdy koušou

Život vysokoškolačky určitě nebyl žádná sláva, ale k Merit prostě patřil. Dařilo se jí docela dobře, ovšem jen do chvíle, než ji napadl upír. Stihl si dát jen doušek, vyplašen jiným krvesajem. Ten se rozhodl, že nejlepší způsob, jak Merit zachránit, je přeměnit ji v nemrtvou.
Ukáže se, že její zachránce je mistrem upířího rodu Cadoganů. Merit se už nebude potit nad diplomovou prací. Bude se snažit zapadnout mezi upíří smetánku, obývající honosné sídlo v chicagské čtvrti Hyde Park, a být spolu s ostatními věrnou Ethanu Sullivanovi, „majiteli panství“.
Vysoký, zelenooký, čtyři sta let starý upír má náležité kouzlo, bohužel taky očekává Meritin vděk a úslužnost. Jenže nepříjemná alergie na sluneční svit a Ethanovy postoje jsou tím nejmenším, co Merit znepokojuje.
Někdo po ní vytrvale jde. Její uvedení do nočního života v Chicagu bude možná prvním impulzem k rozpoutání války – a při té poteče krev.


Kousnutí páteční noci

Deset měsíců poté, co upíři odhalili smrtelníkům v Chicagu svou existenci, si coby celebrity užívají pozornost hodnou hollywoodských hvězd. Jakmile se však lidé dozvědí o jejich Mejdanech – hromadných večírcích, kde upíři hodují a kam si za tímto účelem vodí smrtelníky jako dobytek – začnou obyvatelé města brousit kůly.
Nyní záleží na novopečené upírce Merit, aby se znovu spojila se svou snobskou rodinou a fungovala jako prostředník mezi lidmi a krvesaji, a aby další nechutné detaily upířího života nepronikly do médií.
Někdo si však mír mezi nimi nepřeje – někdo, kdo v sobě chová dávnou zášť…


Dvojí kousnutí

Kožoměnci z celé země se sjíždějí do Větrného města. Mistr upír Ethan Sullivan jako smířlivé gesto nabídl jejich vůdci velmi speciálního bodyguarda: Merit, nejnovější chicagskou upírku. Merit má chránit alfu Gabriela Keena, a když už je u toho, tak i dělat upírům zvěda. Naštěstí jí Ethan k tomu všemu nabídne i žhavé tréninky ve dvou, aby jí pomohl lépe se připravit na tuto misi…
Bohužel však po Gabrielovi někdo začne střílet a Merit se brzy ocitne v palebné linii. Bude potřebovat jakoukoli dostupnou pomoc, aby mohla vystopovat záhadného násilníka, jenže kamkoli se obrátí, narazí na vzrůstající napětí mezi nadpřirozenými bytostmi – a v neposlední řadě mezi sebou a jistým zelenookým, několik let starým upírem…

Na ostří špičáku

Novopečená upírka Merit prožívá krušné časy. Od chvíle, kdy kožoměnci odtajnili světu svou existenci, začali lidé brojit proti nadpřirozeným bytostem – a protestují před Cadoganským Domem s transparenty, které mohou každou chvíli vyměnit za vidle.
Za dveřmi Domu vládne napětí mezi Merit a jejím Mistrem, zelenookým lamačem srdcí Ethanem Sullivanem. Potom však starosta Chicaga pozve Merit a Ethana na tajnou schůzku a informuje je o násilném útoku upírů, po němž zůstaly tři nezvěstné ženy. Vyjádří se stručně a jasně: udělejte si v Domě pořádek, nebo bude zle.
Merit potřebuje proniknout do jádra zločinu, jenže si bohužel není jistá, kdo je vlastně na její straně. A tak tajně požádá o pomoc někoho vysokého, tmavovlasého, kdo je členem skrytého upířího hnutí a má možnost získat hluboko ukryté informace.
Záhy se ocitá v temném, opojném srdci chicagské nadpřirozené společnosti – ve světě plném upírů, kteří jsou zjevně ochotni naplnit nejhorší obavy protestujících lidí. Právě tady zjistí, že nelze být upírem a nemít na rukou trochu krve.


Až do dna

Nad Cadoganským Domem se stahují mračna a nedávno přeměněná upírka Merit netuší, zda se jedná o temnotu před svítáním, či o klid před bouří. Samotné město je zmítáno nepokoji kvůli paranormálním obyvatelům a stát vyhrožuje, že schválí zákon o povinné registraci nadpřirozených. Od chvíle, kdy upíři vystoupili na veřejnost, nebyla ještě nikdy situace tak vyhrocená. Kéž by se mohli na chvíli někam uklidit, aby lidé přestali panikařit.
A co čert neche, voda v Michiganském jezeře náhle zčerná a teprve teď začne jít pořádně do tuhého. Nová starostka Chicaga vytrvale tvrdí, že má vše pevně v rukou, ale Merit ví, že samou podstatu přírody dokáže změnit jen kouzlo vzešlé z té nejtemnější magie. Bude se muset obrátit na staré i nové přátele, aby zjistila, kdo za tím stojí, a zastavila ho dřív, než bude pro lidi i upíry pozdě.


Mrazivé Kousnutí

Osmadvacetiletá Merit, před časem proti své vůli proměněná v upíra, si našla cestu do temných kruhů chicagského upířího podsvětí, kde zjistila, že nadpřirozených je daleko víc, než kolik se zdálo – a více, než kolik si veřejnost kdy dokázala představit. Některá tajemství však nebylo možné dál šířit – jak mezi lidmi, tak mezi paranormály.
Nyní je Merit na lovu a řítí se po drsném americkém Středozápadě v honbě za zvlčilou nadpřirozenou, která chce za každou cenu ukrást starodávný artefakt, jenž by mohl na světě rozpoutat katastrofální zlo.
Sama Merit je však rovněž pronásledována. Nepřítel z Chicaga jde po jejích stopách, a nic mu nezabrání v tom, aby magický artefakt uchvátil pro sebe. Slitování nepřichází v úvahu. Neplatí žádná pravidla. Žádné životy nebudou ušetřeny. Hon začíná.

Pravidla Hry

Ve věku sedmadvaceti let se Merit stala upírkou, která se umí ohánět mečem. Od té doby se stihla stát Ochránkyní Domu, přihlížela, jak Chicago málem lehlo popelem, a viděla svého Mistra zemřít a opět povstat z mrtvých. Nyní projde její odvaha – i její meč – zkouškou dosud nevídanou. Začne to v okamžiku, kdy dva Zbloudilí upíři zmizí beze stopy. Někdo si vybral krvesaje z Chicaga za cíl a další obětí se může stát kdokoli. Merit a její Mistr – několik staletí starý Ethan Sullivan – si musí pospíšit, aby zabránili dalším zmizením, neboť jejich Dům je v nebezpečí. Při rozplétání sítě tajných aliancí a pradávných tajemství zjišťují, že jejich nepřítel je někdo mnohem bližší a mocnější, než si kdy představovali.


Komplet knihy => série Upíři z Chicaga

33 komentářů:

  1. Pokračování jsou zde http://www.ulozto.cz/hledej?q=Neill%2C+Chloe+

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj nedala by si sem tu druhu knihu? :) nejde mi nacitat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Och bože díky! Dlouho jsem tyhle knihy sháněla v eletronické formě. Jsou skvělé!!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, nemáte náhodou v elektronické formě tu novou ? Ten čtvrtý díl, na ostří špičáku ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, čtvrtý díl mám doma, samozřejmě jí digitalizuji, jakmile bude čas. :)

      Vymazat
    2. Jé, tak doufám že čtyřka tady brzy bude, hned jak byla katalogizovaná v knihovně jsem si jí rezervovala i tak je přede mnou asi 7 čekajících rezervací, rozhodně by bylo bezva přečíst si to dřív než za půl roku :D :)
      Tenhle blog je super! Aspoň mám pořád co číst ;)

      Vymazat
  5. Ahoj, musím říct, že tento blog se skvělý. Díky tobě vždy narazím na nějakou novou knížku. A chtěla jsem se ještě zeptat, jestli tu bude i 4. díl, protože to by bylo super! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuju ! Tento blog je super. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Odpovědi
    1. Tohle po ránu (vzhledem k tomu kdy píšu) je lepší než šálek kávy ha :D děkuji :)

      Vymazat
  8. juuuu 5. diel dakujem dakujem za expresnu rychlost

    OdpovědětVymazat
  9. mozem sa opytat ako sa daju pridat subory do ulozto???lebo som tm prihlasena aj som tam dala subory ale nedaju sa najst, zevraj su sukromne a ja som nedavala ani heslo ani nic, a vobec sa neukazuju ked to dam hladat aj ked napisem presne ako sa vola, viete mi poradit postup???diki za pomoc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mam jeden pdf subor, ktory by sa vam pozno hodil, ale neviem ho tam dat, je to prava krev 11, pisana forma

      Vymazat
  10. tyhle knížky miluju :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, knížky vypadají skvěle ! Chtěla jsem poprosit jestli by někdo neměl" Kousnutí páteční noci " v PDF. Děkuji

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj nemá někdo prosím Upíři z chicaga 6 Mrazivé kousnutí?

    OdpovědětVymazat
  13. Zdravím, nemohl by mi někdo poslat odkaz na stahnuti Az do dna? Pres to ulozto se mi to nechce stahnout...:-/ Popripade klidne na mail? Díky D.

    OdpovědětVymazat
  14. https://www.ulozto.cz/xXBD9cHG/chloe-neill-mrazive-kousnuti-pdf

    Mrazivé kousnutí (6)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj nemáte někdo prosím knížku Mrazivý ohen? Díky

    OdpovědětVymazat
  16. Zdravím,
    nemá někdo poslední díl? Pravidla hry (7)
    Pokud ano, prosím hodnou dušičku o poslání na email: gabcahu@gmail.com
    Moc moc děkuju! :)
    Předchozí díly mám, když tak si napište.

    OdpovědětVymazat
  17. 7. díl Pravidla Hry přidán, i když je možné, že už dávno máte :)

    OdpovědětVymazat
  18. Pekný deň prajem. Náhodou Hořké sousto nemáte? Ináč výborný blog, perfektný výber kníh :)

    OdpovědětVymazat
  19. Má někdo z vás pokračování od 7. Dílu v pdf?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ja mám 8 a 9 diel teda ak ho ešte chceš

      Vymazat
    2. Bylo by možné 8 díl poslat prosím?

      Vymazat
  20. Nemáte prosííííím niekto 8. a 10. diel? Nechcem čítať 9. kým neprečítam 8.:)

    OdpovědětVymazat
  21. Nemáte někdo prosím Hořké sousto - 8 díl v PDF nebo epub? Děkuji

    OdpovědětVymazat
  22. Prosim Vas, kde najdem 1. cast? Vsetky su okrem nej. Dakujem

    OdpovědětVymazat
  23. Prosím máte někdo první díl?

    OdpovědětVymazat