Cass, Kiera - série Selekce

Selekce 

Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená to pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunu.
Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala – a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nemůže v porovnání s budoucností představit.

Elita

Třicet pět dívek přišlo do paláce soutěžit v Selekci. Všechny až na šest byly poslány domů. A jen jedna se provdá za prince Maxona a bude korunována princeznou Illey.
America si pořád není jistá, kde leží její srdce. Když je s Maxonem, nechává se unášet jejich novou dechberoucí reakcí a nesní o ničem jiném, než být s ním. Ale kdykoliv vidí Aspena vykonávajícího práci strážce v paláci, je strhávána vzpomínkami na společný život, který si plánovali. Jak se skupinka zmenšila na Elitu, jsou ostatní dívky ještě odhodlanější získat Maxona - a Americe běží čas na rozhodnutí.
Právě když si je America jistá, že se rozhodla, zničující ztráta ji donutí znovu o všem začít pochybovat. A zatímco se snaží představit si budoucnost, agresivní rebelové odhodlaní svrhnout monarchii nabývají na síle a jejich plány by mohly zničit její šanci na jakýkoliv šťastný konec.

První

Když byla America vybrána do Selekce, ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.

Dcera

Princezna Eadlyn od malička stále dokola poslouchala vyprávění o tom, jak se potkali její rodiče. Ona ovšem ani náhodou netouží opakovat jejich romantický příběh! O svém životě však nerozhoduje sama. Její protesty jsou naprosto zbytečné, i ona si musí manžela vybrat v Selekci. Nenechte si ujít příběh další generace princeznovské Selekce!

Koruna

Když byla Eadlyn přinucena zúčastnit se Selekce, netušila, že by se mohla zamilovat do jednoho z 35 nápadníků. Ji prostě žádná pohádka nečekala! Jen počítala dny, až bude moct poslat všechny domů. Po událostech, které se odehrály v paláci, si ale uvědomuje, že nemůže být na všechno sama. A že srdce někdy překvapí i nejotrlejšího cynika. Co když ale bude muset učinit volbu, která je důležitější, než si kdy pomyslela?

Šťastně až na věky

Kniha povídek ze světa Selekce. Než se America přihlásila do Selekce, jiná žena musela projít touto soutěží, aby se stala královnou. Aspen nikdy nevěřil, že se vymaní z chudoby, která provázela všechny příslušníky jeho kasty. Avšak poté, co se stane strážcem, dokáže, že kasty nemusí určovat lidskou budoucnost. Marlee Tamesová se přihlásila do Selekce a prince Maxona zbožňovala, ale nikdy by si nepřipustila, že se může zamilovat i do někoho jiného. Princ si nikdy nemohl vybrat, co bude dělat – o všem rozhodoval jeho otec, ale nyní nastal okamžik, kdy vše musí vzít pevně do svých rukou. Bonusové scény, epilog, mapy a ilustrace navíc!

Komplet série =>  Selekce



14 komentářů:

  1. Děkuji :-) a těším se také na Tvůj nový scaner :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá knížka, zhltla jsem ji jedním dechem. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu :) Dííííky, že máš energii pořád nás zásobit knížkama, bez Tebe bych umřela nudou :D

    OdpovědětVymazat
  3. Na druhý díl se moc těším a také na ten třetí pak :-D Děkuji!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Všem vám děkuji, postupem času tu jistě najdete všechny tři díly, také se mi moc líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Druhý díl, Elitu, tu najdete během nadcházejícího víkendu, už je doma :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji moc za všechny knížky, které tady jsou. Je to úžasné! A chtěla bych se zeptat kdy se můžeme těšit na Elitu? Už jsem úplně nedočkavá. :) Díky ještě jednou!

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, děkuju za první díl. Bude k dispozici i druhý a třetí? :)

    OdpovědětVymazat
  8. Odpovědi
    1. Když to stáhnu, jsou tam jen první dva, kde najdu i poslední? :-)

      Vymazat
  9. Muzu poprosit o novy odkaz?

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj prosím byla by možnost poslat knihy na email prcikova7@seznam.cz
    Děkuji

    OdpovědětVymazat