White, Kiersten - série Paranormálové

Zlodějka duší

Hrdinka románu Evie má velice zvláštní povolání: pracuje v Mezinárodní agentuře pro zadržování paranormálů. Běžně se vídá s upíry a vlkodlaky, její nejlepší přítelkyně patří mezi mořské panny a nová láska je vodouch - paranormál, který na sebe dokáže brát nejrůznější podoby. Nic na paranormálních tvorech ji nemůže překvapit a zaskočit. Paranormálové jí vlastně připadají normální a agentura jí nahrazuje rodinu, o kterou přišla. Trochu jí vadí, že je ochuzena o běžné radosti svých vrstevníků, ale vede vcelku spokojený život. To se však má brzy změnit. Paranormálové začínají z neznámých důvodů umírat a kolem Evie se začínají dít podivné věci. Potom se na scéně objeví Zlodějka duší a Evie jde o život… Napínavý příběh, v němž se prolíná svět lidí a nadpřirozených sil, je plný dramatických scén, ale nepostrádá ani humor.



Nikdo není bez viny

V dalším dílu Paranormálů se opět setkáváme s Evií, která bude tentokrát kromě svých obvyklých problémů s vílami, upíry a Mezinárodní agenturou pro zadržování paranormálů řešit i problémy, které trápí spoustu dívek jejího věku. Podaří se jí se svými problémy poprat? A jak skloubí lásku k vodouchovi, školu a práci s paranormály? Stojí za útoky na Evii víly? A proč se ve městě objevují stále noví paranormálové a pozorují ji? I když jsou její rodinou přátelé a MAZP, zjistí Evie něco o svých rodičích? To vše se dozvíte ve druhém dílu s podtitulem Nikdo není bez viny.

Jednou provždy

Poslední kniha z trilogie Paranormálové nás opět zavede do kouzelného a nebezpečného světa Evie Greenové. Z počátku vše vypadá idylicky, hlavně její vztah s Leasem. To by jí ale nesměla ničit život MAZP… Od chvíle, kdy se jí objeví pracovníci MAZP u dveří, vše se obrátí k horšímu. Eviina kamarádka Raquel je ve velkém nebezpečí. Celý paranormální svět na dívku tlačí, aby se rozhodla, zda pomůže Světlé královně a všem paranormálům, kteří chtějí, vrátit se do jejich světa. Toto rozhodnutí není jen tak, možná by se nikdy nedokázala rozhodnout, kdyby se neobjevil Reth.

1 komentář:

  1. Ahoj prosím byla by možnost poslat knihy na email prcikova7@seznam.cz
    Děkuji

    OdpovědětVymazat