Lauren, Kate - série Andělé

Pád

Některým andělům je souzen Pád.
Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit... i kdyby ji to mělo zabít.


Muka

Nebezpečné, vzrušující a tajemné romantické dobrodružství Padlých andělů pokračuje v knize Muka. Druhou část série, ve které láska nikdy neumírá, napsala opět Lauren Kateová.
Luce prožívá peklo na zemi. Trvalo dlouho, než našla svou pravou lásku, padlého anděla Daniela. Ten teď tvrdí, že ji musí opustit. Jeho úkolem je jít a bojovat proti Vyhnancům, nesmrtelným, kteří Luce usilují o život. Daniel ji ukryje ve škole na skalnatém kalifornském pobřeží. Jejími spolužáky jsou nezvykle nadaní studenti – Nefilim, potomci padlých andělů a lidí. A Daniel odchází hledat nesmrtelné… Luce se ve škole konečně dozví, co jsou ony záhadné stíny, které vídá od dětství, a jak může s jejich pomocí nahlédnout do minulých životů. Ale čím více se rozšiřují její znalosti, tím víc podezřívá Daniela, že jí neprozradil všechno. Něco skrývá, něco nebezpečného. A co když jí lhal o minulosti? Luce začne mít podezření, že ve skutečnosti je její osud jiný. Předurčeným vyvoleným nemusí být právě Daniel.

Vytržení

Ve třetím dílu série Andělé se dál odvíjí příběh Luce a Daniela. Luce s jistotou cítí, že někde v jejích minulých životech se skrývá něco – nebo někdo –, co by jí mohlo pomoci v tom současném. A tak se vydá na nejdůležitější pouť tohoto života: vrací se napříč věčností, stále hlouběji do minulosti, a stává se svědkyní svých dřívějších vášnivých vztahů s Danielem. S jediným cílem – najít klíč, který odemkne jejich lásce dveře do budoucnosti.

Vykoupení

Luce a Danielovi dochází čas. Aby Luciferovi zabránili vymazat minulost, musejí najít místo, kde andělé dopadli na Zemi. V patách mají temné síly a Daniel netuší, zda to ještě dokáže - žít, jen aby Luce znovu a znovu ztrácel. Schyluje se k osudové bitvě, po níž zůstanou na bojišti mrtví lidé... a andělský prach. Kdo přinese největší oběť? A komu se zlomí srdce?

Knihy => série Andělé

1 komentář: