Hamilton, Laurell Kaye - série Meredith Gentry

Polibek Stínů

Druhá autorčina série se nese v podobném duchu jako Anita Blakeová: dočkáte se akce, napětí, lásky a erotiky. „Jmenuji se Meredith Gentryová, ale to samozřejmě není mé pravé jméno. Neodvážím se jej po setmění vyslovit ani šeptem. Bojím se, že by to tiché slovo odnesl noční vítr až k citlivým uším mé tety, královny vzduchu a temnoty. Chce mě vidět mrtvou a já ani nevím proč.“ Meredith Gentryová, princezna z Faerie, vystupuje v Los Angeles jako obyčejný člověk a živí se coby soukromý detektiv specializující se na nadpřirozeno. Ale teď byl vyslán královnin vrah, aby ji přivedl zpět, bez ohledu na to, jestli se jí to líbí nebo ne. Meredith se tak proti své vůli stává pěšákem ve hře své obávané tety. Práce, která ji čeká: užít si nepřetržitou společnost nejkrásnějších nesmrtelných mužů světa. Odměna: královská koruna a příležitost zůstat naživu. Trest v případě selhání: smrt.


Pohlazení Soumraku

Druhé pokračování příběhů losangeleského soukromého očka Meredith Gentryové, která není jen tak obyčejnou smrtelnicí.
Meredith Gentryové se podařilo uniknout neúprosným pokusům o atentát ze strany prince Cela, jejího bratrance a soupeře o korunu Říše kouzel, ale teď ji čeká celá řada nových problémů.
Aby se mohla stát královnou, musí porodit dítě dřív, než Cel zplodí vlastního potomka. Ale na obzoru je další velká hrozba: lidé umírají záhadným, děsivým způsobem a samotná existence Říše kouzel je ve vážném ohrožení.
A tak, zatímco si užívá největší rozkoše svého života, když se snaží počít dítě s válečníky ze své královské stráže, musí Merry zastavit starodávné zlo, které by mohlo zničit samotnou podstatu reality. Prostě zaměstnání jako každé jiné…

Svádění Luny

Meredith Gentryová je soukromé očko a zároveň princezna Merry, následnice trůnu Říše kouzel. Ale teď jí ti, kteří jsou jí nejblíže, našeptávají, že se v ní skrývá mnohem víc. Bojí se jí, dokonce i ve chvíli, kdy ji chrání. A kdo by se jim divil? Merry probudila sílu, která v nich tisíce let dřímala. Problém je, že vůbec netuší proč.
Její tetu, královnu Vzduchu a Temnoty, už nerozptylují obvyklé sadistické koníčky. Královnina posedlost je upřena na Meredith. Otěhotnět a porazit svého bratrance, prince Cela, v boji o královskou korunu, trvá déle, než Merry čekala.
Ačkoli tráví každou noc s královninými Havrany, svými nesmrtelnými strážci, nevedou tyto dekadentní hrátky k tolik očekávanému výsledku. Ale děje se něco jiného. Kouzelná moc proudí jejím tělem naprosto nekontrolovatelně. A když Merry spojí své zpola smrtelné tělo s jejich čistokrevnými, cítí, jak narůstá a sílí.


Úder půlnoci

„Pořád jsem doufala, že jednoho dne zjistím, kdo zabil mého otce, ale ten případ je už starý šestnáct let. Pro Beatrice a toho novináře je však doslova pořád teplý. Místo činu je čerstvé. Seznam podezřelých není nekonečný. Pokud sem vpustíme moderní policii, můžeme je dostat. Mohlo by to vyjít. Ale jenom hlupák si je stoprocentně jistý, když dojde na vraždu. Ať už jde o její spáchání nebo její objasnění. Oboje může být stejně nebezpečné a riskantní pro vaše zdraví.“
Princezna Meredith, dědička Temného trůnu, pracovala několik let jako soukromé očko v Los Angeles. Její teta, královna Vzduchu a Temnoty, jí nabídla svůj trůn za podmínky, že počne dítě dřív než její bratranec Cel. Závod o stvoření nového života je však zároveň bojem o holý život. Cel má mnoho přívrženců, kteří se neštítí ničeho, ani vraždy. Zatímco se Merry snaží otěhotnět s královskými strážci, v Říši kouzel dojde k několika vraždám a atentátům. A Merry provede něco dosud neslýchaného ‒ přizve k vyšetřování do Říše kouzel lidskou policii. 
Merry je potomek pěti bohů plodnosti, přesto se jí zatím nedaří otěhotnět. Je nucena přizvat do svého lože i muže, jejichž loajalitou si není jistá. Bohyně však využívá Merry pro své vlastní plány a s každým dalším Mereditiným milováním se probouzí dlouho zapomenutá magie, která nejenže posiluje schopnosti jejích milenců, ale mění i celou Říši kouzel. A to se nemusí všem líbit...

Knihu najdete => Úder půlnoci 

Dotek bouře

Vítr narůstal, rozevlál mi vlasy po tváři, točil s mrtvým listím v malých vzdušných vírech. Blížila se bouře a já ji v Mistrálově těle sledovala narůstat. Kdysi dávno býval Mistrál pánem větru, vládcem nebe, bohem bouří. V očích se mu objevil první blesk. Kdysi dávno už není před tak dlouhou dobou, jako bývalo.“

Princezna Meredith, dědička Temného trůnu, ještě před pár měsíci pracovala jako soukromé očko v Los Angeles. Její teta, královna Vzduchu a Temnoty, jí nabídla svůj trůn za podmínky, že počne dítě dřív než její bratranec Cel. Závod o stvoření nového života je však zároveň bojem o holý život. Zatímco se Merry snaží otěhotnět s královskými strážci, ve faeských kopcích se probouzí zapomenutá magie, která nejenže posiluje schopnosti jejích milenců, ale mění i celou Říši kouzel. 
Nyní přibyl v Merryině loži Mistrál, vládce bouří. I královna Andais musí ovládnout svůj vztek a žárlivost, protože nový kapitán její stráže probudil s Merry nejen mrtvé zahrady, ale i tu nejtemnější magii, jíž se nemůže postavit nikdo, dokonce ani Mereditini nejsilnější a nejmilejší: Doyle a Frost. Pokud Merry dokáže získat kontrolu nad prastarou magií, kterou fae kdysi ovládali, může to znamenat naději pro ni a její vládu nad Říší.

Objetí Mrazu

"Jsem Meredith Gentryová, princezna a dědička trůnu Říše kouzel. Aby mě korunovali královnou, musím otěhotnět a zajistit tak, že královská pokrevní linie bude pokračovat. Pokud selžu, má teta, královna Andais, získá příležitost udělat to, po čem nejvíc touží: ustanovit králem svého zvráceného syna Cela… a zabít mě.
Mí královští strážci mě neustále obklopují a dvě lásky mého života – má Temnota a můj Vražedný Forst – jsou vždy po mém boku. Přísahali, že se se mnou budou milovat a že mě ochrání. Byli jsme přinuceni odejít do exilu do světa smrtelníků a doufáme, že uprchneme stahujícím se stínům dvorních intrik. Ale král Taranis, mocný a nebezpečný vládce Požehnaného království, vznesl proti mým vznešeným ochráncům obvinění z odporného zločinu. Vím, že Taranisovým skutečným cílem jsem já. Pokusil se mě zabít, už když jsem byla dítě, a obávám se, že nyní jsou jeho úmysly ještě daleko děsivější..."


6 komentářů:

  1. Ahoj chci se zeptat zda nemas 5ty dil? Diky.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojda :) Dívala jsem se na internet a pátý díl vyšel pod názvem Dotek bouře. Taky bych o něj chtěla moc poprosit. Ale chápu, že čas i chuť nejsou gumově natahovací :))
    Děkuji za všechny ty úžasné knížky a nejlepší blog ever and forever ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Strašně moc moc děkuji! Jsi nejlepší a nejúžasnější :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já tento blog prostě miluji :)

    OdpovědětVymazat