Hamilton, Laurel Kaye - série Anita Blake

Provinilé Slasti

Vampyrismus je v USA legální. Za úplatu vám oživovatelé povolají z hrobu zombii dle vašeho výběru. Po některých hřbitovech se potulují ghúlové.
Nemrtví by možná měli mít hlasovací právo, ale kdo zastaví ty, kteří začnou zabíjet lidi? Vedlejší zaměstnání oživovatelky Anity Blakeové je právě lov a exekuce odsouzených upírů. Co ale Anita udělá, když je žádána o pomoc při vyšetřování případu několika zavražděných upírů?
Upíři jsou přece taky lidi. Nebo ne?
Vítejte v St. Louis, ve městě lovců, oživovatelů, lykantropů, vúdú šamanů a lidí, kteří uvízli v síti upířích intrik. Co se skrývá za zavřenými dveřmi Církve věčného života, v podzemí Cirkusu prokletých nebo upířího nočního klubu Provinilé slasti?
A když to někdo zjistí, o kolik bude jeho životnost delší než životnost mýdlové kachničky v proudu Missouri?

Rozesmátá Mrtvola

Městem St. Louis se běžně pohybují upíři, lykantropové nebo ghúlové. A taky bytost, která zaslepeně zabíjí a vzápětí zmizí do noci, aniž by ji kdokoli viděl, natož mohl zastavit. Případ se ve spolupráci s policií snaží vyřešit Anita Blakeová, oživovatelka zombií a odbornice na nadpřirozené zločiny. Podaří se jí najít vraha včas, než si najde další oběti? Jak draho ji přijde, že si proti sobě poštvala seňoru Domingu, královnu vúdú? Proč se ochrnutý milionář snaží Anitu přinutit, aby pro něj oživila zombii jeho předka? Jak pevná je Anitina zásada nepoužívat při rituálech lidskou oběť? A co na to stvůra ve sklepě?

Cirkus Prokletých
V USA je lykantropie i vampyrismus legální a město St. Louis je srdcem snah za rozšíření práv nelidí. Anita Blakeová - státem uznaná popravčí upírů - uvízne uprostřed bitevního pole, na němž se mají střetnout prastaří nemrtví o vládu nad městem. Kdo ji získá na svou stranu? Koho bude nucena zradit - tedy za předpokladu, že odstranění vlezlého upíra lze vůbec zradou nazvat.

Kavárna Šílenců

Animátorka Anita Blakeová je zákonnou popravví upírů pro celou oblast. Jako expertka na nadpřirozené jevy spolupracuje i s místním Duchařským komandem, zvláštní policejní jednotkou specializovanou na nadpřirozené zločiny. Teď se setkává s řadou případů pohřešovaných lykantropů. A jako by pracovních problémů neměla až nad hlavu, musí současně řešit i potíže ve svém osobním životě. V slabé chvilce slíbila manželství alfa samci vlkodlačí smečky, ale ani to ji nezbavilo nežádoucí pozornosti Pána Upírů a jeho žárlivých příznivkyň.V komplikovaném případě se jako obvykle řeší i otázka, „Kdo je tu vlastně netvor?"

Krvavé Koleno

V pátém díle série napsané Laurell K. Hamiltonovou má lovkyně upírů Anita Blakeová, která má mimo to i dar probouzet mrtvé, práce nad hlavu. Musí vyřešit dva úkoly, při nichž i ona sama začne přemýšlet o tom, zda nejsou nad její síly: probudil celý hřbitov více než dvě stě let starých mrtvol a zjistit, co se stalo třem mladíkům z Missouri zavražděným způsobem, který ještě nikdy předtím neviděla.
Napínavá kniha plná boje nejen mezi právem a zákonem na jedné straně a nejrůznějšími bytostmi využívajícími nadpřirozených schopností k prosazení vlastních zájmů na straně druhé, ale i zápasů o moc mezi dvěma klany upírů.


Smrtící Tanec

Mrtví ji poslouchají na slovo a nemrtví z ní mají strach. Anita Blakeová, nekromantka a lovkyně upírů, však žije dvojí život – i ten milostný! Má poměr s upířím Pánem města i s vlkodlakem. Teď však po ní někdo jde. Na její hlavu je vypsaná odměna, a tak musí život svěřit do rukou spolehlivých přátel. Navíc je nucena k něčemu, o čem se jí předtím ani nesnilo: musí se rozhodnout mezi svými nápadníky.

Zápalné Oběti

Zápalné oběti je sedmý díl série Laurell K. Hamiltonové o nekromantce a zákonné popravčí upírů Anitě Blakeové. Ta nikam nechodí beze zbraně a řídí se krédem: „Otázky jsou skvělé, ale jenom pokud znáte odpovědi. Když se na něco zeptáte a odpověď vás zaskočí, vypadáte jako pitomci.“
V průběhu tohoto dílu Anita slíbí účast na vyšetřování útoků pyrokinetického žháře na zákonů dbalou upíří populaci St. Louis a současně se cítí odpovědná za řešení potíží, které způsobila mezi místními lykantropy. Situaci navíc dramaticky komplikuje návštěva upířího koncilu, který přijel vyřešit neobvyklou situaci jejího milence Jean-Claudea. Ten totiž není ochoten zaujmout místo, které se uvolnilo poté, co Anita zabila jednoho z členů koncilu.
Stejně jako předchozí díly je i tento plný nečekaných zvratů. Upíři i vlkodlaci jsou v knize vylíčeni stejně barvitě jako lidé, takže můžeme společně s Anitou uvažovat, kdo je tu vlastně ten nejhorší netvor.

Modrý Měsíc

Na bývalého snoubence se dá jen těžko zapomenout. Když Anitě Blakeové ve tři ráno zazvonil telefon, chvíli si myslela, že je to on. Nebyl. Byl to jeho bratr a nepřinášel dobré zprávy. Jak se zdálo, bývalá láska Anitina života se nechala zavřít do vězení za pokus o znásilnění.
Od doby, kdy se Anita Blakeová živí jako expert na nadpřirozené jevy, je schopna uvěřit téměř čemukoli. Ale Richard, i když je netvorem, by nikdy neublížil ženě. A tak se Anita ocitá v divočině Tennessee, protože ho chce zachránit. Má jen několik dní na to, aby zjistila, kdo a proč to na něj navlékl. Brzy nastane úplněk, a pokud bude Anitina vlkodlačí láska tou dobou ještě za mřížemi, bude čelit něčemu mnohem horšímu, než je obvinění z pokusu o znásilnění.

Obsidiánový Motýl

V životě Anity Blakeové se vyskytuje hodně stvůr. Některé z nich jsou lidé. Mezi ně patří i muž jménem Edward, nájemný lovec se specializací na nadpřirozeno. Ten ji požádá, aby mu pomohla vystopovat největší zlo, s jakým se kdy potkala. Cosi, co vraždí, mrzačí a beze stopy mizí do noci. Cosi, čemu se Anita bude muset postavit naprosto sama… „Jmenuji se Anita Blakeová. Seznamte se prosím s Edwardem...“ Edward je nájemný zabiják. Specializuje se na stvůry. Upíry, kožoměnce, cokoli si vzpomenete. Jsou lidi, kteří to dělají legálně, jako třeba já, ale Edward se nějakými zákony nebo nedejbože morálkou nezatěžuje. Vyznává politiku rovných příležitostí. Jsem jeden z mála Edwardových přátel, ale je to jako kamarádit se s ochočeným leopardem. Spí stočený do klubíčka v nohách vaší postele, nechá vás, abyste ho hladili po hlavě, ale pořád vám může rozervat krk…

Narcis v Řetězech

Další dobrodružství Anity Blakeové, lovkyně upírů a ženy s nerozhodným srdcem. 
Narcis v řetězech je desátou knihou Laurell K. Hamiltonové o lovkyni upírů a oživovačce mrtvých Anitě Blakeové. Její dobrodružství navazuje na předchozí knihu Obsidiánový motýl.
Anita se po šesti měsících vrací zpět do St. Louis. Půlroční celibát a stálá neschopnost vybrat si z dvou nápadníků muže, s nímž chce být, se podepíše i na ní. Spolu s vládcem upírů Jean Claudem a vlkodlačím alfou Richardem tvoří zdroj obrovské moci, o kterou projevují nepříjemný zájem i ostatní upíři a magické bytosti.
Anita se po návratu ihned pouští do práce, ale brzy je nucena požádat své muže o pomoc. Dva leopardodlaci, které sleduje, jsou uneseni z pokoutního nočního klubu s názvem Narcis v řetězech. Anita se je snaží osvobodit, ale dostává se do potíží, je zraněná a hrozí nebezpečí, že se sama stane lykantropem. Richard zuří, drží leoparda v zajetí a hrozí okamžitou exekucí. Anita musí leoparda zachránit i když se tak vystavuje riziku konce vztahu nejen s Richardem, ale i s celou jeho vlkodlačí smečkou. Navíc si je vědoma faktu, že neznámý, který unesl oba leopardy jde po všech lykantropech.
To znamená, že jeho dalším cílem může být právě ona nebo Richard.

Blankytné Hříchy

Anita Blakeová žije ve světě, kde jsou upíři, zombie či vlkodlaci běžnou součástí společnosti. Živí se jako oživovatelka zombií a zákonná popravčí upírů. Pomáhá také policii při vyšetřování nadpřirozených trestných činů, což se však občas kříží s jejím soukromým životem. Stává se totiž součástí nejen milostného, ale i mocenského trojúhelníku, jehož další dvě strany tvoří vnitřně rozervaný alfa vlkodlak Richard a neskutečně okouzlující a vlezlý upíří vládce města Jean-Claude. Anita považuje svou sebeúctu za důležitější než vlastní život, dokonale rozumí zbraním, čelí čarodějnicím a ghúlům, zdivočelým lykantropům i najatým zabijákům, v milostných vztazích však často neví, má-li dát přednost vlkodlačímu vytí či upířím špičákům... "Kdykoli nás navštívil nějaký člen rady upírů, umírali lidé. Někteří naši, někteří jejich. Ale Belle Morte sem nikdy nikoho neposlala, až teď svoji zástupkyni Musette. Čekali jsme ji asi tak za tři měsíce, kolem Díkůvzdání. Tak co sakra dělá ve městě měsíc a něco před Halloweenem? Pěkně se nám to tu zvrtlo..." Anita netušila, že i její mocný upíří milenec Jean-Claude, vládce města St. Louis, může mít z někoho strach - dokud se ve městě neobjevila roztomilá, droboučká, sadistická Musette, vyslankyně Belle Morte, jedné z nejvlivnějších upírek světa a Jean-Claudovy stvořitelky. Roztáčí se intrikánský kolotoč upíří diplomacie a politiky, a to rozhodně není Anitina parketa. Nejradši by vytáhla pistoli a nasázela do Musette pár stříbrných kulek, ale ve hře jsou životy jejích nejdražších… Vedle toho se série brutálních vražd, která vyvolala mediální hysterii, jeden zvláštní klient a podivná dvojice mužů sledující Anitu, zdají jako bezvýznamné epizody. Není však možné, že spolu všechno souvisí?

Inkubovy Sny

Anitin život ještě nikdy nebyl komplikovanější než teď, kdy má závazky vůči živým i vůči mrtvým. Na svobodě pobíhá upírský sériový vrah, jenž si za své oběti vybírá striptérky. Anita je k tomuto případu zavolána, ale obává se, že by byl její posudek považován za konflikt zájmů. Koneckonců, je družkou Jean-Clauda, okouzlujícího vládce města. 
Obklopená podezřeními, unavená pokusy ovládnout svou tužbu, jež ji pomalu ničí, učiní Anita něco dosud nepředstavitelného: požádá o pomoc

Micah

Existují různé důvody, proč povolat mrtvého - některé soukromé, jiné veřejné. Tentokrát zemřel svědek ve federálním případu dříve, než mohl poskytnout svědectví. Anita Blakeová se ocitá na cestě do Filadelfie, aby ho oživila. Není však sama - letí s ní Micah, vůdce saintlouiského pardu leopardodlaků. Její milenec a král k její královně, jediný milenec, který jí rozproudí krev pouhým pohledem zelenožlutých kočičích očí.
Jeho společnosti si užívá do chvíle, než se Micah zmíní o tom, že to je poprvé, co budou spolu sami. Bez Jean-Clauda, bez Richarda i kohokoli jiného. Jen ona a Micah. A všechny její obavy a pochyby…

Danse Macabre

Anita Blakeová se musí soustředit na nebezpečnou situaci: ardeur – sexuální síla, která proudí mezi ní, Jean-Claudem, upířím vládcem města, a Richardem, náladovým vlkodlakem, který ji vášnivě miluje – dosahuje nové úrovně. Jako neočekávaný vedlejší efekt však vzrůstá i Jean-Claudova moc coby vládce města a nepředvídatelný Richard se mění také.
Ale jak dny plynou, zajímá Anitu upíří politika méně než prastará, obyčejná hrůza, kterou sdílejí ženy už věky věků: mohla by být těhotná. A pokud ano, tak bez ohledu na to, zda je otcem upír, vlkodlak nebo někdo úplně jiný, zcela jasně si uvědomuje, že jako federální šerif, který oživuje mrtvé a popravuje upíry, dítě vychovávat nemůže…

Harlekýn

Moc saintlouiských upírů stále roste a zvěsti o nových schopnostech vládce Jean-Clauda i jeho lidské služebnice Anity Blakeové se šíří až za oceán. 
Zastánce tradičního řádu však stejně tak znepokojují poměry ve zdejší Církvi věčného života, která porušuje tisíciletá pravidla a snad i ohrožuje bezpečné soužití upírů a lidí.
Když se ve městě objeví záhadní Harlekýnové, legendární a přísně utajovaní upíří strážci pořádku, nikdo netuší, proti komu se mocní z Evropy rozhodli zasáhnout.
Pro Anitu, zmítanou věčnými proměnami nevyzpytatelné sexuální magie i politickými spory mezi jednotlivými skupinami kožoměnců, je to jen další komplikace, kterou teď opravdu nemá zapotřebí…

Temná krev

Laskavost pro přítele dostane Anitu Blakeovou přímo do centra pořádného skandálu, který ohrožuje vládu Jean-Clauda. Anita se stává figurkou ve hře starodávné upíří královny, která znovu získává svou moc.



S kůží na trh

Když Anitě Blakeové pošle upíří sériový vrah Vittorio děsivý suvenýr z Las Vegas, musí varovat místní autority, s čím mají co dočinění. Jen je vše ještě horší, než si myslela. Několik policistů a jeden upíří popravčí už byli nevysvětlitelným způsobem zavražděni. Anita se tak s pomocí sadistického sériového vraha Otty Jefferiese, praktického sociopata Edwarda a několika upírů, které jí vybral Jean-Claude, vrhá do děsivé hry na kočku a na myš. Otázkou zůstává, kdo je kočka a kdo myš.

Flirt

Za Anitou Blakeovou dorazí perspektivní klient Tony Bennington, který zoufale touží nechat povolat z mrtvých svou nedávno zesnulou milovanou manželku. Anita o lásce něco ví. A o ztrátě ví všechno. Ale také ví, že Tony Bennington odmítá pochopit, že stvoření, které může z hrobu paní Benningtonové povolat, nebude mít s půvabnou zesnulou mnoho společného. Truchlící vdovec však pravdu odmítá slyšet a neváhá udělat cokoli, jen aby Anitu k oživení své ženy přinutil…

Střela

Anita je zpátky v St. Louis a pokouší se žít normální život - což je tedy dost obtížné, když jste popravčí a kolem vás se motá snad každý nadpřirozený parchant světa. Ale někdy jsou ti parchanti vlastně fajn. Hlavně v posteli. Jenže pořád toho je hodně - a když nejste ve smrtelném nebezpečí, jsou tu společenské povinnosti, večírky, školní besídky. A to nemluvíme o situaci, kdy se všechno smrtelně nebezpečně pomíchá.
A tak Anita zjišťuje, že je vržena do víru událostí kolem tygrodlaků a záhadných Harlekýnů. Je třeba udělat ve městě pořádek. A když se ten pořádek týká kožoměnců, jer jasné, že bude třeba ukázat nejen holou kůži, ale i zuby. Láska je sice mocná čarodějka, ale i tak budou ulice St. louis brzy možná opět plné krve...

Knihy jednotlivě:

13. Micah
18. Flirt
19. Střela - ještě není k mání / čti - nenašla jsem, nemám

Komplet série:



18 komentářů:

  1. Ahojte, chcem sa spýtať, či tu dáte odkaz na stiahnutie Anita Blake Harlekýn (15) a Temná krev (16). Ďakujem .... a chcem ešte poďakovať za super prácu a perfektný web

    OdpovědětVymazat
  2. Soubor byl smazán

    OdpovědětVymazat
  3. Nahráno znovu, doufám, že zase nesmažou :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Soubor Temná krev , není byl smazán, jinak jste nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  5. temna krev byla smazaná prosím dáš ho tam :-)

    OdpovědětVymazat
  6. anita blake neide, subor je zmazany prosim pridate ich tu???

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji moc za celou sérii :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj chci se zeptat zda nemas dil 17 V cizi kuzi? Diky moc. Jinak super web.

    OdpovědětVymazat
  9. ahoj moc děkuji za tuhle serii =)) ani si neumíš představit jak se mi uevilo =D ale mohla bych se zeptat jestli sem dáš ten poslédní díl S kůží na trh =OO ????

    OdpovědětVymazat
  10. ahoj nemáte náhodou 18 diel flirt?? dakujem

    OdpovědětVymazat
  11. 17 je na 30 dni tu: http://leteckaposta.cz/682673934

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, sháním 18. díl. Nemá někdo? :)
    Když tak prosím na email: gabcahu@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. Ahojky, jen se chci zeptat, jestli se budou nějaké díly zase obnovovat? Nebo i celá série
    Předem díky

    OdpovědětVymazat
  14. Nahrajete prosím znovu celou serii

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám k dispozici, pokud máte pořád zájem, můžu poslat na mail.

      Vymazat
    2. V případě zájmu kontakt: zaandulee@seznam.cz

      Vymazat