Flanagan, John - série Bratrstvo

Vyděděnci

Ve Skandii existuje pouze jediná cesta, jak se stát bojovníkem. Chlapci jsou vybíráni do skupin zvaných bratrstva a musejí podstoupit tříměsíční výcvik v námořnických dovednostech, ovládání zbraní a bojové taktice. Bratrstvo stojí proti bratrstvu a soutěží spolu v řadě úkolů. Vítěz může být jen jeden. Když se Hal Mikkelson stane nedobrovolným vůdcem bratrstva vyděděnců, musí se tohoto úkolu zhostit, jak nejlépe umí. Bratrstvo Volavek se silou ani počtem sice nevyrovná dalším dvěma skupinám, ale jeho členové mohou svou vynalézavostí, důvtipem a odvahou všechny jen překvapit.
John Flanagan, autor mezinárodně úspěšného Hraničářova učně, přichází s novou sérií Bratrstvo. Děj je tentokrát zasazen do Skandie, drsné země námořníků a bojovníků, a jeho hlavním hrdinou je šestnáctiletý Hal Mikkelson, syn skandijského otce a araluenské matky.

Nájezdníci

Hal a bratrstvo Volavek se vydávají pronásledovat Zavaka a jeho loď s drahocenným nákladem. Zastihne je však blížící se zima, a tak musejí vyhledat útočiště, aby přečkali mrazivé roční období. Během něj budou mít spoustu času vymyslet nějaký plán. Dokážou ale najít piráty, až se počasí zlepší? A pokud ano, jak si poradí s Havranem a jeho posádkou zákeřných zabijáků a hrdlořezů?

Lovci

Hal a jeho bratrstvo Volavek pronásledují piráta Zavaka, hnaní touhou získat zpět andomal, posvátný kámen Skandijců. Posádku Volavky čeká nelehký úkol – najít krvežíznivého lupiče dřív, než jim stačí navždy zmizet kdesi v jižních mořích. Pronásledování vede po mohutné řece Dan a nebezpečným vodopádem až do opevněného města Raguza, které je nechvalně proslulým útočištěm pirátů a dobrodruhů. Má-li zde Hal uspět, musí věřit schopnostem své posádky a vyzvat Zavaka na souboj na život a na smrt.

Otroci ze Sokora

Nové dobrodružství začíná pověřením Hala a posádky jeho Volavky, aby sloužili coby námořní hlídka ve vodách spřáteleného Araluenu. Hal, Stig, Thorn a ostatní Volavky vyplouvají na moře s nečekanou novou členkou posádky na palubě. Nepřítel z minulosti se však vrací a Volavky musejí podniknout nebezpečnou cestu do Sokora, aby zachránily skupinu zajatých Araluenců před otroctvím. A přestože mohou tentokrát počítat s neocenitelnou pomocí araluenského hraničáře, není vůbec jisté, jak se jim podaří těžký úkol zvládnout.


1 komentář:

  1. Ahoj, děkuji za krásný blok, máš i další díly bratrstva.

    OdpovědětVymazat