de la Cruz, Melissa - série Modrá Krev

Modrá krev

Schuyler Van Alenové je patnáct. Přestože pochází ze slavné a kdysi bohaté rodiny, většina jejích vrstevníků jí opovrhuje a doma s ní žije jen přísná babička; otce Schuyler nikdy neviděla a matka leží už dlouhá léta v kómatu. Ke všemu se teď u ní a několika dalších spolužáků z prestižní newyorské střední školy začínají objevovat podivné příznaky – modrající žíly na rukou, náhlé vize z minulosti a chuť na syrové maso. Když je za záhadných okolností zavražděna šestnáctiletá Aggie, Schuyler a ostatní se dozvídají děsivou pravdu – nejsou tak úplně lidé…
Kolik tajemství skrývají nejbohatší rodiny New Yorku? Možná jen jedno – ale zato je staré jako lidstvo samo a doslova krvavé. V kulisách metropole se rozvíjí příběh plný lásky, nenávisti a napětí.
Napadlo vás někdy, co všechno se děje za zavřenými dveřmi nejluxusnějších domácností v New Yorku? Newyorská smetánka je bohatá, slavná… a nesmrtelná.
Mají styl, moc, peníze – a sužuje je podivná žízeň. Osud rozehrává v kulisách New Yorku příběh, v němž účinkují láska, nenávist, naděje, smrt i fascinující tajemství, které navždy změní život všech, kterých se dotkne.


Krvavý Karneval

Pátrání po pachatelích tajemných vražd mladých upírů zavede Schuyler a jejího nejlepšího kamaráda Olivera až do Itálie, kde by měl žít Schuyleřin dědeček. V New Yorku mezitím vrcholí přípravy na Čtyřstovkový ples, velkou událost, kterou pořádá elita modrokrevných. Rozmazlená a prohnaná Mimi Forceová u toho nemůže chybět – a právě na maškarním bále, který uspořádá jako zakončovací večírek po hlavním plese, číhá za maskami skutečné nebezpečí, kruté odhalení, jež má moc měnit osudy.
Po druhé knize ze světa modrokrevných, plné intrik, tajemství a nebezpečí, budete mít ještě větší chuť na další!

Odhalení

Nic není tak, jak se to zdálo být. Schuyler Van Alenová je modrokrevná, patří mezi upíry, krásnou a bohatou elitu. Nebo si to aspoň myslí. Její jistoty se otřásají v základech: je skutečně modrokrevná, nebo v jejích žilách koluje nebezpečná stříbrná krev? Schuyler se ocitá v rodině Forceových, pod stejnou střechou se svou tajnou láskou Jackem, nepřátelskou Mimi a podezřívavým Charlesem Forcem. A stříbrokrevní nezáhalejí – válce už není možné předejít. Na čí stranu se Schuyler postaví?

Spící Tajemství

Po nečekaném odhalení Blissiny pravé identity a krvavých událostech v Riu je jasné, že stříbrokrevní jsou skutečnou hrozbou. Modrokrevní, zvyklí na luxusní život v New Yorku, najednou musejí bojovat o holý život, a jejich jedinou nadějí na vítězství možná bude polokrevná Schuyler Van Alenová, pro kterou někteří mají jen slova pohrdání. Schuyler je s Oliverem na útěku, Bliss bojuje s nepřítelem, jenž se ji snaží ovládat, a Mimi začíná mít pochybnosti o svém zasnoubení s Jackem. A na všechny ještě čeká odhalení nejednoho nemilého tajemství…

Podvedený Anděl

Poté, co odhalila tajemství rodu Van Alenů, utekla Schuyler se svou zakázanou láskou Jackem do Florencie. Čeká je úkol, k jehož splnění je Schuyler vyvolená: najít a ochránit zbývajících pět bran, jež stojí mezi zemí a Luciferem. 
Mimi byla zvolena regentkou rozpadajícího se Shromáždění. Přišla o Kingsleyho i o Jacka, ale na truchlení není čas. Došlo k únosům upírů a jejich věznitelé hrozí, že je upálí zaživa – v přímém přenosu na internetu, aby to viděl celý svět. Na pomoc přichází šanghajská venatorka Deming Čen, která se pokusí komplikovaný případ rozmotat, než zabijáci znovu zaútočí. 
V této nelehké době mladí upíři objeví smrtící tajemství, pravdu, kterou poprvé odhalila Schuyleřina matka v době renesance, ale po staletí se o něm nikdo nesměl dozvědět. Osud nakonec dovede Schuyler ke strašnému rozhodnutí, které určí, po jaké cestě se bude ubírat její srdce…



Vydání dalších dílů bylo zastaveno (vyjádření BBart 2.1.2014)


1 komentář:

  1. Ahoj,můžu poprosit o zaslání na mail HanaSlabakova@seznam.cz Nejde mi stahnout přes rar.děkuju

    OdpovědětVymazat