Angelini, Josephine - série Proroctví

Proroctví

Hlavní postavou je šestnáctiletá Helen Hamiltonová, která od dětství vyrůstá na americkém ostrůvku Nantucket. Bolestně si uvědomuje, že se od ostatních vrstevníků liší – nejen svojí výškou (má zhruba metr osmdesát a vypadá to, že možná ještě poroste), ale i schopnostmi. Už odmalička se kolem ní dějí záhadné věci, umí například superrychle běhat a má nadlidskou sílu, kterou se snaží před okolím skrývat. Má obrovský strach, že tyhle její „abnormality“ značí, že je nějaká zrůda, a tak se snaží co nejvíc splynout s davem, nevyčnívat. Což je minimálně při její výšce opravdu těžké :-) Pak ale na ostrov zavítá početná rodina Délosových, kteří se sem přesunuli ze Španělska, a všechno je jinak. Obvykle mírná a klidná Helen začne být napjatá jako struna a přecitlivěle reaguje na jakoukoli zmínku o novousedlících, přestože je vůbec nezná a ani je nikdy neviděla. Její okolí, táta Jerry, nejlepší kamarádka Claire a kamarád Matt, ji nepoznávají a nechápou, co se děje.
Jenže rodina Délosových Helen nepřinese jenom neklid a emoce, které do té doby nepoznala, ale taky jí pomůže zjistit, co je vlastně zač. Že není žádné monstrum, ale stejně jako neobyčejně atraktivní, výjimečně chytří a sportovně nadaní Délosovi pochází z linie řeckých polobohů. A postupně se dozvídá, jak to mezi polobohy chodí, jakými všemi schopnostmi je obdařena a tak dále.


Beze Snů

Středoškolačka Helen z ostrova Nantucket je polobohyní. Patří totiž k rase Následníků, k potomkům řeckých bohů, kteří mají mnohá nadpřirozená nadání, ale jejich životy poutají prastaré zákony a kletby. Jedním z největších prokletí jsou Furie, které nutí Následníky z různých rodů, aby se mezi sebou zabíjeli ve jménu dávné krevní msty. A Helen je zřejmě jediná, kdo si s Furiemi může poradit. Jen ona totiž dokáže sestupovat do podsvětí a hledat přízraky pomsty ve strašlivé říši pána mrtvých.
Neustálé cesty do pekla a naprostý spánkový deficit si ale brzy začnou vybírat svou daň. Helen je unavená, nemocná a ke všemu ještě zoufalá ze své zakázané lásky k dalšímu Následníkovi – Lucasovi. Když už se zdá, že za pátrání po Furiích dívka zaplatí tu nejvyšší daň, získává náhle v podsvětí pomocníka: tajemného a nádherného mladíka, potomka krásné Afrodity…
Helen jako poutník podsvětím ví, že láska je silnější než smrt. Ale je také silnější než prastaré kletby?


Bohyně 

Helen omylem otevřela brány antickým bohům, kteří byli dlouhá tisíciletí věznění na Olympu, a nyní se snaží najít způsob, jak je znovu uvěznit. Jinak riskuje válku a obrovský chaos.
Helen už ale naštěstí není pouhým Následníkem. Získala nepředstavitelnou sílu, a tak se může pokusit čelit Diovi a jeho skupině bohů. Čím silnější ale je, tím větší strach z ní mají její přátelé, kteří nevědí, jestli se jí bát, nebo ji uctívat. Orákulum věští, že někde mezi nimi se ukrývá děsivý Tyran… a podle proroctví se zdá, že jde o Oriona.
A k tomu všemu se Helen stále nerozhodla, jestli chce být s Lucasem, nebo Orionem. Válka se rychle blíží a Helen bude muset udělat děsivé rozhodnutí, aby změnila osud, který byl napsaný ve hvězdách. Zvládne Helen svou sílu a dokáže se postavit bohům? Zvítězí láska nad předepsaným osudem?


Jednotlivé knihy najdete:

13 komentářů:

  1. Dáš sem aj 3 z tejto serie ?

    OdpovědětVymazat
  2. Kedy bude pridaná 3 kniha?

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, budeš přidávat někdy 3. díl?

    OdpovědětVymazat
  4. Hm, a jak to vypadá s třetím dílem? :)

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosto parádní knihy, moc děkuji za možnost si je stáhnout. Chci se zeptat zda bude přidán i 3.díl :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tady máte 3. díl: http://uloz.to/x3CzFCUK/josephine-angelini-proroctvi-3-bohyne-pdf

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím a moc děkuji za celou sérii. Je to boží čtení.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, nemas bohyni na ulozto? Tenhle odmaz me hazi na zavirovanou stranku :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj je to na uložto, ale pouze jako epup

      Vymazat
    2. Zdravím všechny, odkazy jsou zaktualizované a knihy si můžete počíst v PDF. Pá :)

      Vymazat
  9. Moc díky za možnost si je stáhnout :) už jdu po nich stašně dlouho :)

    OdpovědětVymazat
  10. ahoj nikde na ulozto som nenasla 3 bohyne.dakujem za odoved.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj prosím byla by možnost poslat knihy na email prcikova7@seznam.cz
    Děkuji

    OdpovědětVymazat