Clare, Cassandra - série Pekelné Stroje

Mechanický Anděl


Magie je nebezpečná - ale láska je ještě nebezpečnější.
Když šestnáctiletá Tessa Grayová přepluje oceán, za naleznutím svého bratra v Anglii, v době panování královny Viktorie, něco děsivého na ní čeká v londýnském Podsvětě, kde se potulují upíři, vlkodlaci a jiné nadpřirozené bytosti. Lovci stínů, bojovnící předurčeni zbavit svět démonů, je dokážou postavit do latě a zařídit pořádek uprostřed chaosu.
Unesena záhadnými Temnými sestrami, členkami tajné organizace s názvem Klub Pandemonium, Tessa brzy zjistí, že ona sama je Podsvěťan se vzácnou schopností: schopností proměny v jinou osobu. Co víc, Magistr, tajemná osoba, která vede Klub, se nezastaví před ničím, jen aby dostal Tessu i její schopnost.
Bez přátel a jako lovná zvěř najde Tessa útočiště u Lovců stínů v londýnském institutu, kteří přísahali, že jí pomůžou najít bratra, pokud použije svou schopnost v jejich prospěch. Brzy se ocitne mezi dvěma nejlepšími kamarády: Jamesem, jehož křehká krása skrývá smrtící tajemství, a modrookým Willem, jehož uštěpačné vtipy a střídavá nálada drží všechny na vzdálenost paže.. všechny kromě Tessy. Jejich hledání je přivádí hluboko do srdce tajemného spiknutí, které by mohlo zničit Lovce stínů a Tessa zjišťuje, že si možná bude muset vybrat mezi záchranou svého bratra a pomocí přátelům zachránit svět.. a že láska může být ta nejnebezpečnější magie ze všech.


Mechanický Princ

V magickom viktoriánskom Londýne našla Tessa útočisko u Tieňolovcov iba nakrátko. S pomocou príťažlivého samotára Willa a oddaného Jema totiž zisťuje, že Magistrova vojna proti Tieňolovcom je veľmi osobná. Viní ich za dávnu tragédiu, ktorá mu zničila život. Ak chcú odhaliť tajomstvá minulosti, musia preskúmať hmlistý kraj Yorkshire, hrôzostrašné sídlo plné nevypovedaných tajomstiev, špinavé uličky Londýna aj zakliatu plesovú sálu, kde sa Tessa dozvie strašidelnú pravdu o svojom pôvode. Keď sa napokon stretnú s mechanickým démonom, ktorý nesie varovanie pre Willa, uvedomia si, že Magister vie o každom ich kroku a niekto ich zradil.
Hľadanie Magistra a pravdy privádza trojicu do nebezpečenstva a Tessa zisťuje, že láska a lži dokážu otráviť aj to najčistejšie srdce. A jedna otázka stále visí vo vzduchu: Dozvie sa Tessa, kto vlastne je a aká je jej úloha?



Mechanická Princezna

Tessa Gray by měla být šťastná - nejsou snad všechny nevěsty šťastné? I přesto ale, když se připravuje na svojí vlastní svatbu s Jemem, temnota se začíná stahovat okolo všech Lovců stínů v Londýnském institutu.
Objeví se nový démoni, jeden, který je krví svázán se samotným Magisterem, mužem, který plánuje využít svojí armádů automatů, Pekelných strojů, aby zničil všechny lovce stínů. Na to, aby učinil svůj plán však potřebuje ještě jednu věc. Tessu.
¨

Knihy => série Pekelné stroje

Žádné komentáře:

Okomentovat